Over ons

Regio Rijnmond

Regio Rijnmond is de economische motor van Nederland met stadsregio en wereldstad Rotterdam, Europa's grootste havengebied, een bloeiende industrie en 1,2 miljoen inwoners. Een regio die MVO hoog in het vaandel heeft staan en streeft naar een economische groei in een duurzame leefomgeving (50% minder CO2 uitstoot in 2025 t.o.v. 1990, voorbereiding op klimaatverandering en versterking van de economie). Om de economie duurzaam te versterken en doelstellingen te realiseren is regionale samenwerking een absolute must!


Wat doet Platform Duurzaam Rijnmond?

Platform Duurzaam Rijnmond biedt experts, ondernemers en investeerders in Nederland en Vlaanderen een podium om kennis te delen en zaken in de Regio Rijnmond te doenOm zijn doelstellingen te kunnen realiseren organiseert Platform Duurzaam Rijnmond Koploperoverleg bijeenkomsten, zet het industriële samenwerkingen op (o.a. greendeals) en gaat het vanuit de nieuw te openen CSIP vestiging bedrijven (o.a. startups) ondersteunen bij het zoeken naar financieringsmogelijkheden en het afsluiten van partner- en sponsorovereenkomsten. Dit in samenwerking met financiële banken, gespecialiseerde bureaus (subsidies, crowdfunding, etc.), en met (private) investeerders die actief streven naar resultaten op een duurzame en verantwoorde manier.

Interregionale samenwerking

Het Platform Duurzaam Rijnmond is een kennisplatform en beschikt door samenwerking met experts in de haven- en industriegebieden van Nederland en Vlaanderen over een groeiend netwerk. Door de energietransitie en de interregionale samenwerking groeit het expertnetwerk en is de vraag naar ondersteuning bij het opzetten van duurzame projecten en initiatieven en het verkrijgen van financiële middelen verder toegenomen.


Haven & Industrie
Rotterdam


Haven & Industrie
Amsterdam


Haven & Industrie
Zeeland


Haven & Industrie
Moerdijk


Haven & Industrie
Groningen


Industriegebied
Utrecht


Industriegebied
Limburg


Industriegebied
Brabant


Haven & Industrie
Antwerpen


Haven & Industrie
Gent


Haven & Industrie
Zeebrugge


Haven & Industrie
Oostende

Meer weten?

Wilt u graag meer weten of heeft u interesse in een samenwerking? Neem contact met ons op!

Contact